Fizyoterapist nedir?
Fizyoterapistler üniversite eğitimlidir ve rahatsızlık teşhisi ve tedavisi, egzersiz reçetesi, önleme, rehabilitasyon ve spor ile sağlık ve zindeliğin diğer birçok alanında uzmandır.
Nasıl randevu alabilirim?
Telefonla (+90 507 652 28 26) iletişime geçebilir veya sağ üstte yer alan Randevu Al formu kullanabilirsiniz.
Kaç ziyarete ihtiyacım olacak?
Tedavi sayısı soruna ve kişiye bağlı olarak değişecektir. Kapsamlı bir değerlendirmeden sonra, fizyoterapist rehabilitasyon süreci için tedavi planını tartışacaktır.
- Ayakkabı ölçüsü en uzun parmağa göre belirlenmelidir.
- Ayakkabı ayak bileiğimizi sarmalıdır.Parmakları rahatça içine alacak genişlikte olmalıdır.
- Topuk yüksekliği en az 2-3 cm en fazla da 4-5 cm olmalıdır.
- Seçtiğimiz ayakkabı,ayak tabanına basıncı eşit bir şekilde dağıtmalıdır.
- Ayakkabı almak için ayağın en şiş olduğu gün sonu akşamüstü terich edilmelidir.
Özellikle ev hanımlarının gün içinde yaptığı ev süpürmek,toz almak,cam silmek ya da örgü gibi elişleri maalesef ki egzersiz yerine geçmez. Fizyoterapistinizin evde yapmanız için söylediği egzersizleri "bugün tüm gün ev işi yaptım zaten egzersiz yerine geçmiştir" gibi bir düşünceyle ihmal etmek yanlıştır. Bu nedenle egzersizlerinizi size söylendiği gibi doğru ve düzenli şekilde yapmanız bu doğrultuda büyük önem taşımaktadır. Unutmayın ki sağlığınız en kıymetli hazinenizdir.
Doğum anı geldiğinde korku en tepe noktaya ulaşır. Beden salgılanan adrenalinin esiri haline gelir. Korku-Gerginlik-Ağrı çemberi oluşur. Bu döngüyü bir yerinden kırmak gerekir. Temel amaç;korkuyu gidermek ve gevşemeyi sağlayarak Rahim kaslarının çalışmasına izin vermektir.
Pek çok kişi uyandıktan sonar boyun ağrısı çektiğini ve bunun sebebinin yastık olduğunu düşünmektedir. Bunda kesinlikle yastık seçiminin etkisi vardır. Çünkü 6-8 saatlik bir uykuda sizin boynunuza en çok etki eden faktör yastıktır peki nasıl bir yastık kullanmalıyız. Yastık seçimi servikal lordoza göre yani boyun düzleşmesi veya boynun önde olduğu durumlara göre değişikilik gösterebilir ancak herhangi bir probleminiz yoksa kullanacağınız yastıklar
- Çok sert veya çok yumuşak olmayan yastıklar
- Çok yüksek ya da çok alçak olmayan yastıklar
- Boyun bölgesinin altını (servikal lordozu) tam destekleyen yastıklar
olmalıdır.
Günümüzde pek çok kişi dik duruş problem yaşamaktadır. Omuzların ve basin öne doğru bir pozisyona sahip olması ağrıların artmasına ve özgüvensiz bir duruşa sahip olmamıza neden olur. Peki böyle bir durumda dik duruş korsesi kullanmalı mıyız?
Korse tabi ki vücudumuz için destekleyici bir yöntemdir ama korsenin kişiye özel olması gerekmektedir ve uzun süreli kullanımı sırt kaslarında tembelleşme ve buna bağlı olarak sırt kaslarında güçsüzlük meydana getirmektedir. Korse kullanmadan doğru ve düzenli egzersizlerle hem duruşunuzu düzeltebilir hem de ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
Skolyoz eğriliğe, yaşa, Risser bulgusuna, kas fonksiyonlarına ve derecesine göre farklılık gösteren bi postür problemidir. O yüzden değerlendirme öncelikle radyoloji görüntülenmesi ile olmalıdır. Merkezimizde manuel değerlendirmeden önce röntgen ölçümleri yapılıp danışana bilgi verilir. Manuel değerlendirmede ise Polestar Tarama Testleri, SF-36 anketleri, Modifiye Schober Testi, Ott İşareti Testi, gibozite değerlendirmesi, fotoğraflama yöntemleri, kısalık testleri, esnelik testleri, ağrı değerlendirmesi, günlük yaşam aktivite sorgulaması, psikolojik sorgulama gibi değerlendirme yapılmalıdır. Danışana tüm değerlendirme sonucu anlatılıp seans programı hakkında bilgi verilmektedir ve danışanın skolyoz hakkında kafasında hiçbir soru işareti kalmaması gerekmektedir.
Bize Soru Sorun
Fizik tedavi ile ilgili sorularınızı telefonda sorabilir veya aşağıdaki form aracılığıyla sorunuzu gönderebilirsiniz. Mesajınız en kısa sürede yanıt verecek olan personelimize doğrudan iletilecektir.